Шушаков Олег: власний досвід схуднення

Схуднення: 7 порад початківцям

Тема корекції надлишкової маси тіла або попросту схуднення близька і насущна для величезної кількості чоловіків і жінок. За даними Всесвітньої Організації Охорони здоров'я ожиріння страждає понад триста мільйонів чоловік і це число постійно зростає. У деяких країнах надлишкова маса тіла спостерігається у половини населення. Давайте поговоримо про наболіле.
Чому нам ніяк не вдається схуднути? Як же все-таки позбавитися від зайвих кілограмів?

Автор статті боровся з надлишковою масою тіла п'ятнадцять років. Але без особливого успіху. Були перепробувані всі способи окрім хірургічного втручання.
Найбільший ефект дала кодування за методом Смелова. На жаль, через півроку вага не просто відновився - він значно виріс: до того було сто два, потім стало вісімдесят чотири, а після всіх праць і мук - сто чотирнадцять. За власні гроші. Про проблеми у взаєминах з оточуючими, що виникли на грунті запаморочення від успіхів, і згадувати не хочеться. Наслідки цих «успіхів» довелося долати не один рік. Взагалі, якщо використовувати терміни нетрадиційної медицини, то таке втручання в психіку людини називається псування. Висновок простий, якщо організм худнути не хоче, його і гіпнотизера не обдурити.
І ось тут ми підходимо до першого важливого моменту, який хотілося б обговорити. Вважаю, що читач темою схуднення цікавиться, раз вже дочитав до цього місця. Можливо, ви вже замислювалися про те, що непогано б скинути кілька (два-три, десять-п'ятнадцять, тридцять-сорок - підставте потрібні цифри) кілограм. Але якось все було ніколи або не вчасно - то одне свято, то інший. І літо було ще за горами. І, взагалі, скинути стільки (підставте потрібні цифри) - неможливо. Але схуднути таки було б непогано, думали ви, і іноді героїчно не їли цілий день, щоб потім надолужити згаяне перед сном. І в черговий раз розуміли, що сили волі у вас немає, і тому схуднути, вам не дано.
Так от, з власного досвіду скажу, щоб схуднути, потрібна не сила волі, ПОТРІБНА внутрішньої рішучості.
Що нам радять психологи? Треба себе любити - кажуть вони. І ми повторюємо собі, як заведені: «У мене все добре, я - самий (ая) красивий (ая), мене і такого люблять (будуть любити) і т.д., і т.п.». Але чи це та любов до себе? А, точніше, чи любов це до самого себе, взагалі? Згадайте про свій нещасний серце, яке надривається, поки ви тягаєте на собі всі ці надлишкові кілограми. Полюбіть себе! Скажіть собі: «Так, я - краще за всіх, але є ще над чим попрацювати!».
1-Й РАДА. Щоб яскраво й сильно відчути внутрішню резолюція схуднути, недостатньо просто усвідомлювати, що ви злегка погладшав:
  • Здайте аналіз крові (на холестерин, ЛПВЩ, тригліцериди, глюкозу і т.д.).
  • Визначте свій ідеальний вагу за формулою: Ід. вага = зріст (у метрах) ² х 25.
  • Приміряйте плаття або штани, які носили п'ятнадцять-двадцять років тому.
Коли знайомий лікар, буде довго чухати потилицю, обдумуючи, як пом'якше повідомити вам свій діагноз ...
Коли ви, нарешті, дізнаєтеся точно, скільки зайвих КГ у вас накопичилося ...
Коли ...
Словом, тільки тоді у вас і народиться внутрішня рішучість, заснована на чіткому і однозначному розумінні - так більше жити не можна!
У цей момент виникає дивне відчуття, що ви встали на рейки і, розганяючись, повільно, але вірно, набираєте хід. Це відчуття ви ні з чим не переплутаєте.
Не варто, однак, сильно лякатися свого діагнозу. Страх послаблює. Поки закрийте від себе цю інформацію, задерніте шторку у своїй свідомості. Через три місяці, коли ви відкоригуєте надлишкову масу тіла і знову здасте аналізи, згадайте про цей діагноз. Ось тоді і лякайтеся. Тоді це вже буде можна. І не страшно.
Але це ще не все. Щоб схуднути, ПОТРІБЕН ЗОВНІШНІЙ СТИМУЛ.
Ми вже багато зробили на шляху самомотивації. Однак, додаткова підтримка нікому ще не завадила.
Що може з'явитися зовнішнім стимулом? Та самі різні речі. Подарунок, премія, публічне визнання ...
Для автора цієї статті таким стимулом послужило, наприклад, його фото в плавках, зроблене в день прийняття рішення схуднути. Типу, для історії. Тобто, для подальшої публікації через три місяці. Що називається - потрапив! Фото було вельми вражаючим. Таким він себе ще не бачив. І не хотів би, щоб бачили інші. Але зробити було вже нічого не можна. Точніше, залишалося тільки одне - схуднути, щоб потім пишатися успіхом, а не соромитися своєї неймовірної повноти (див. фото 1,2).
Але це дуже сильний засіб. Є й інші.
2-Й РАДА. Щоб допомогти самому собі в далеко не легкій справі схуднення, треба створити додатковий зовнішній стимул:
  • Пообіцяйте собі нагороду після досягнення поставленої мети - дорогу річ, про яку ви давно мріяли; турпоїздку в місця, де ви ще ніколи не були, чи хотіли б знову побувати і т.д.
  • А ще краще, коли хтось (чоловік або дружина, друг або подруга, начальник або колега по роботі) пообіцяє вам що-небудь з перерахованого вище. Якщо ви схуднете на конкретну кількість кілограм до конкретного терміну. Посперечайтеся з ким-небудь. Справа дуже навіть може вигоріти, тому що більшість оточуючих не повірить, що у вас вийде. Вони, адже, не знають, що ви вже встали на рейки, що ви підете до кінця.
У боротьбі із зайвими кілограмами, як і в будь-який інший, потрібні союзники.
Підтримка близьких є найважливішим чинником досягнення результату. Якщо у вас є сім'я, то без її підтримки, домогтися успіху в такому важкій справі, як корекція надлишкової маси тіла, буде набагато складніше.
Напевно, ви і самі розумієте чому. На перших порах, поки ваші харчові звички ще не змінилися, поки ваш апетит ще на стороні ваших кілограмів, а нюх від дієти загострився до неподобства, будь кухонний запах стає знаряддям катування. Забезпечити щадний режим для вашого нюху на цей час можуть тільки близькі люди (чоловік, дружина, мама і тато, бабуся і дідусь і т.д.), якщо вони будуть на вашому боці.
А адже вони можуть не вірити в ваш успіх з різних причин. По-перше, вони можуть подумати, що все це просто чергова примха, чергова ідіотська дієта. По-друге, вони можуть подумати, що раз у вас раніше не виходило, то і зараз нічого не вийде. По-третє, вони можуть подумати, а раптом саме зараз у вас все вийде - схуднете, покращає і ... загуляв! По-четверте, (таке іноді теж буває) між вами залягла якась задавнена образа, і підтримки не дочекатися вже просто в помсту.
3-Й РАДА. Щоб схуднути, треба зробити близьких людей своїми союзниками:
  • Захопіть їх ідеєю спільного схуднення (трохи схуднути не завадить нікому), допоможіть їм знайти внутрішню рішучість схуднути (див. вище) і забезпечте їм зовнішній стимул (див. вище).
  • Повідомте їм свій діагноз. Нехай їх більше турбує реальна небезпека для вашого здоров'я, існуюча зараз, ніж гіпотетична можливість вас втратити, якщо раптом ви загуляв небудь у майбутньому. Адже ви не такий (а), і не збираєтеся, і не потрібно вам це, і ніколи не було потрібно і т.д. і т.п.
  • Проаналізуйте ваші взаємини з близькими і, якщо знайдеться стара образа, постарайтеся її загладити. Навіщо з цим жити? Ось вам хороший привід все виправити.
Якщо ж з якоїсь причини вам все-таки не вдалося зробити близьких людей своїми союзниками, готуйтеся, що називається «до праці і оборони». Ретельно продумайте тактику поведінки. Хоча, насправді, у вас є невелика фора. Близькі бачать вас кожен день і помітять, що ви схудли, пізніше всіх.
Через пару тижнів перший успіх додасть вам сили. Через пару тижнів ваш апетит стане вам підвладний. Через пару тижнів будь-який кухонний запах стане вам дарма.
Але це буде через пару тижнів. Тому, якщо раптом не пощастить з союзниками, просто протримаєтеся. Ви зможете. Тому що у вас є внутрішня рішучість і зовнішній стимул.
Отже, процес пішов. Ви почали досить швидко худнути. Але незабаром вага встав. Він може стояти і тиждень, і довше. Ви дотримуєтеся дієти, робите зарядку, вживаєте необхідні біологічно активні добавки до їжі. А вага стоїть.
Вітаю вас! Перед вами перший психологічний бар'єр схуднення.
Щоб досягти поставленої мети і схуднути на конкретну кількість кілограм, ПОТРІБНО ПОДОЛАТИ ПЕРШІ ТРУДНОЩІ, після перших успіхів.
Справа в тому, що ви вже досягли деяких результатів і скинули чверть, а то й третину наміченого. Здавалося б, чого ще треба, адже тепер вже схудли настільки, наскільки раніше навіть і не мріяли. Може, дійсно це ваша межа?
4-Й РАДА. Щоб процес схуднення тривав, треба зібратися з силами:
  • Пригадайте, навіщо ви це справа почали і підкріпіться своєї внутрішньої рішучістю. Пригадайте, що у вас є зовнішній стимул. Адже, якщо ви зараз зупиніться, не буде ні премій, ні подарунків, ні публічного визнання. Пригадайте, що у вас є союзники, які у вас вірять.
  • Проведіть аутотренінг. Попрацюйте зі своїм ставленням до повноти. Згадайте якомога більше негативних виразів, пов'язаних з надмірною вагою. Згадайте, як називають товстих людей і товсті частини тіла.Самі образливі слова. Запишіть їх на аркуші паперу. Закрийте очі, повторіть про себе перше вираження або слово кілька разів. Згадайте ситуацію, пов'язану з цим словом. Відчуйте як це неприємно. Відчуйте, як слід. Виштовхніть це почуття з себе, відкрийте очі і припечатав його до аркуша паперу, на якому вона написана. Те ж з наступним виразом. Не поспішайте. Пропрацюйте всі негативні вирази і припечатав їх до паперу. А потім випробуйте невимовне задоволення, коли будете рвати її на дрібні шматочки. Обривки змийте в унітазі. Після цього напишіть на аркуші паперу прямо протилежні позитивні твердження.Якими словами називають красивих людей. Опишіть ваше уявлення про гарне тіло. А тепер закрийте очі і повторіть про себе перше вираження, відчуєте, що це сказано про вас. Насолодіться цим. Не поспішайте. І так з кожним позитивним твердженням. Листок цей далеко не ховайте і періодично читайте і насолоджуйтесь.
  • Збільште легкі фізичні навантаження, але в розумних межах. Не старайтеся.
  • Збільште число розвантажувальних днів до двох на тиждень. Але не більше, не то різко знизиться їх ефективність.
Дуже скоро вага знову почне знижуватися. Що сталося? Так, просто, ви пояснили своєму тілу, що вам від нього потрібно. А то, тобто не дають, навантажують, годують пігулками. Що до чого? Нічого не зрозуміло! А тепер все нормально.
Але ненадовго. Через два-три тижні вага знову може завмерти. Минуло вже півтора місяці, і ви скинули майже половину того, що збиралися. І тут починаються дивні речі. Зарядка набридла. Розвантажувальні дні дотримуватися не вдається. Знову хочеться їсти після шостої. Та ще й свята небудь приспіли не вчасно. Їх адже у нас повний календар.
Перед вами другий психологічний бар'єр. Це серйозна перешкода. Але його обов'язково треба подолати. Тепер, коли ви вже на півдорозі до заповітної мети, ТРЕБА ЙТИ ДО КІНЦЯ.
Здавалося б, за зовнішніми, не залежних від нас причин нам не вдається дотримувати встановлений нами ж режим. Але це тільки здається, що причини зовнішні. Просто, ви трохи розслабилися. Це нічого. Сила волі , якої колись не було і в помині, за ці півтора місяці у вас звідкись узялася. Перевірено і не раз. Ви вже багато чого досягли і досягнете ще більшого. Стільки пройдено, невже здаватися? А як же стимул? Адже ось він, уже майже в руках, цей приз.
5-Й РАДА. Щоб не зупинитися на півдорозі, треба напружитися всерйоз:
  • Збільште фізичне навантаження. Тепер ви можете не тільки робити нахили і прогулюватися по півгодини у парку. Покачайте прес. Підберіть для себе відповідний комплекс додаткових вправ.
  • Збільште в два рази прийом БАД з чистого хітозану. Не турбуйтеся, здоров'ю це не зашкодить. Просто в два рази більше ліпідів буде виводитися з організму.
  • Візьміть себе в руки і три рази на тиждень влаштовуйте розвантажувальні дні. Тепер ви можете і вмієте це робити. Тільки, заради Бога, не голодуйте. Це зовсім не те, що потрібно і тільки зашкодить.Розвантажувальний день це не голодовка.
Ви знову почнете худнути, і знову тижнів два-три все буде йти нормально. Однак, незабаром вагу знову встане. А адже залишилося зовсім трохи. Пара кілограм. Але вага встав, і ні в яку не знижується.
Ви ще не втомилися від психологічних бар'єрів? Це останній. Все що вам зараз потрібно, це спокій. Щоб процес успішно завершився, вам ПОТРІБНО ВЧАСНО ПОСЛАБИТИ СИТУАЦІЮ.
Справа в тому, що наша цілеспрямованість в процесі схуднення, виручає нас раніше, починає нам заважати. Ми заганяємо себе як вершник, який не шкодує свого коня під час скачки.
Поставлена ​​задача вами майже вирішена. Тепер можна трохи знизити загострення пристрастей. Не розслаблятися, немає. Просто перестати себе накручувати. Крім того, адже, не до кінця ж днів своїх, ми будемо боротися з надмірною масою тіла! Пора подумати і про подальше життя.
6-Й РАДА. Що б дохудеть, нарешті, до запланованого ваги, треба перестати постійно думати про це:
  • Перейдіть на інші справи. Не думайте весь час про те, як завтра вранці встанете на ваги і що там побачите. Виконуйте всі процедури програми схуднення автоматично, забудьте про те, заради чого вони робляться.
  • Зменшіть прийом БАД на основі хітозану до звичайної норми. Зменшіть фізичні навантаження, якщо вам цього захочеться. Скоротіть кількість розвантажувальних днів до одного-двох на тиждень.
Як тільки ви це зможете зробити, стрілка на вагах знову піде вниз. Не мине й тижня і ваша мета, схуднути на конкретну кількість кілограм до конкретного терміну, буде досягнута. Оскільки це вже не дуже важливо для вас, ви можете абсолютно спокійно закінчити свою тримісячну програму схуднення і навіть додати ще кілограммчік до запланованого кількості без усяких зусиль, просто за інерцією (див. фото 3, 4).
Мої вітання! Це дійсно величезна перемога! Адже в глибині душі ви, і самі не були до кінця впевнені, що все вийде, як задумано. Це тільки з боку здавалося, що все у вас йде як по маслу. Ми то з вами знаємо, як це було. Було дуже важко, але ви впоралися!
Отримайте заслужену нагороду.
По-перше, поправлення здоров'я. Це найголовніше.
По-друге, ту саму фігуру, про яку ви так безнадійно мріяли колись. Це не менш важливо.
По-третє, всі призи, які вам зобов'язані вручити ті, кого вам вдалося розкрутити на спір на початку процесу.
По-четверте, і багатоголосе, і німе (що часто навіть більш приємно) захоплення оточуючих вашою силою волі. Хоча ви-то знаєте, звичайно, що допомогла вам не сила волі, а внутрішня рішучість, зовнішній стимул, союзники і власну працю. Сила волі з'явилася пізніше, як мовиться, до шапкових розбору.
А тепер останнє і, можливо, найважливіше - ПОТРІБНО ЗБЕРЕГТИ СЕБЕ І СВІЙ УСПІХ.
У вас обов'язково виникне ейфорія від досягнутого успіху. Це неминуче і нічого страшного в цьому немає. Однак, не варто зависати в цьому стані. Не забувайте, що якщо весь час ходити з задертим носом, то можна затнутися, впасти і боляче цим носом прикластися об асфальт. Крім того, пам'ятайте, що скинути вагу дуже важко, а набрати назад - пари дрібниць.
7-Й РАДА. Щоб «все, що, було, було не даремно» треба подолати запаморочення від успіхів:
  • Згадайте про те, що ви така ж людина, як і всі, а не супермен. Просто ви взялися за себе раніше, ніж інші, і тільки тому раніше, ніж вони, добилися результату.
  • Не затягуйте святкування своєї перемоги. Насолодіться визнанням своїх успіхів, і швидше повертайтеся до насущних справах.
  • Не забудьте виконати свої зобов'язання перед близькими людьми і союзниками. Вони вклали частину себе у ваш успіх, і вправі розраховувати на вашу подяку.
  • Постарайтеся зберегти виробилися за три місяці харчові звички і режим дня. Не забувайте робити зарядку і хоча б раз на тиждень влаштовуйте собі розвантажувальний день. Можливо, вам захочеться зайнятися якимось видом спорту (гімнастика Ушу, біг, туризм і т.д.). Не відмовляйте собі в цьому невинному задоволенні.
  • Не тримайте «секрети» свого успіху при собі. Допоможіть схуднути своїм друзям і знайомим, як колись допомогли вам.
Наслідувавши цим простим радам, ви збережете хорошу фізичну форму на довгі роки, а також придбаєте величезну кількість нових друзів і послідовників.
Отже, щоб схуднути, пам'ятайте:
1. ПОТРІБНА внутрішньої рішучості.
2. ПОТРІБЕН ЗОВНІШНІЙ СТИМУЛ.
3. ПОТРІБНІ СОЮЗНИКИ.
4. ПОТРІБНО ПОДОЛАТИ ПЕРШІ ТРУДНОЩІ, після перших успіхів.
5. ТРЕБА ЙТИ ДО КІНЦЯ.
6. ПОТРІБНО ВЧАСНО ПОСЛАБИТИ СИТУАЦІЮ.
7. ПОТРІБНО ЗБЕРЕГТИ СЕБЕ І СВІЙ УСПІХ.
З теорією схуднення ви познайомилися. Про те, як застосувати її на практиці, ми поговоримо в наступній статті.
Інформація ТОВ "Апіфарм"

Коментарі

  1. Сама схудла більш ніж на 50 кг без ніяких препаратів (важила більш ніж 120 кг- зараз 67кг уже 4 роки тримаю вагу (влітку навіть менше 62-64кг). Почуваюся чудово. Мені цього року 50 років буде,а я виглядаю молодше ніж 10 років назад. У статті багато правди, однак мій досвід жіночий, тож є моменти, які геть не такі.

    ВідповістиВидалити
  2. Сама схудла більш ніж на 50 кг без ніяких препаратів (важила більш ніж 120 кг- зараз 67кг уже 4 роки тримаю вагу (влітку навіть менше 62-64кг). Почуваюся чудово. Мені цього року 50 років буде,а я виглядаю молодше ніж 10 років назад. У статті багато правди, однак мій досвід жіночий, тож є моменти, які геть не такі.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації