ПРАВИЛА ТЕХНІКИ БЕЗПЕКИ ПРИ ЗАНЯТТЯХ У ФІТНЕС-КЛУБІ

ПРАВИЛА ТЕХНІКИ БЕЗПЕКИ ПРИ ЗАНЯТТЯХ У ФІТНЕС-КЛУБІ

Крок за кроком ми прямуємо до нашої мети - мати ідеальне тіло. Ознайомившись з тим, що потрібно мати для тренування у фітнес-клубі , нашій увазі надається інформація про правила поводження та безпека у цьому спортзалі.



Нещодавно я записався у тренажерний зал "АтлетіКо", де мені вручили абонемент та два аркуші "Про правила техніки безпеки при заняттях" та "Правила відвідування та користування послугами фітнес-клубу", за які я розписався. Даю і вам змогу ознайомитись з такою цікавою інформацією. Читайте та виконуйте!

ФІТНЕС-КЛУБІ «АтлетіКо»

ПРАВИЛА ТЕХНІКИ БЕЗПЕКИ ПРИ ЗАНЯТТЯХ У ФІТНЕС-КЛУБІ «АтлетіКо»

ПОПЕРЕДНІЙ МЕДИЧНИЙ ОГЛЯД

Перед початком занять рекомендується пройти медичне обстеження. При регулярних заняттях у фітнес-клубі можливо загострення хронічних захворювань. Бажано, при різних захворюваннях, проводити тренування під контролем тренера за індивідуальною програмою. Обов'язкове періодичне медичне обстеження, яке допоможе Вам попередити появу будь якої патології.

РАЦІОНАЛЬНЕ ТА ДОСТАТНЄ ПРОХАРЧУВАННЯ 

Попереджаємо: якщо Ви харчувалися більше ніж за чотири години до тренування, то можливе настання гіпоглікемії (низький рівень глюкози у крові), що може спричинити запаморочення. Якщо, Ви не встигли поїсти, і все одно бажаєте тренуватися, радимо випити склянку (200-250 мл) солодкого чаю (кави), або солодкий сік перед та протягом заняття (ще 200-250 мл).

ОДЯГ ТА ВЗУТТЯ

Одяг повинен бути зручний та не запобігати виконанню повно-амплітудних присідань та нахилів. Взуття повинно бути відповідного розміру, краще зі шнурками та з невеликими підборами або без них. Слід підтримувати одяг та взуття чистими як для власної гігієни, та із поваги до людей, які вас оточують.

ЗАГАЛЬНИЙ І СПЕЦІАЛЬНИЙ РОЗІГРІВ 

Перед кожним тренуванням необхідний розігрів.

- Загальний розігрів включає мобілізацію серцево-судинної системи та системи дихання на спеціальних тренажерах, різні махи, нахили та інше, які розігріють та збільшать еластичність м'язової і сухожильної тканини, а також підготують організм до подальшої роботи.

- Спеціальний розігрів виконується перед кожною вправою в 1-2 підходи з вагою, що становить приблизно 50%-70% від Вашої робочої ваги в даній вправі.

ПРАВИЛА ВИКОНАННЯ ВПРАВ 

Перед початком роботи із штангами, гантелями, на тренажерах, лавах переконатися в надійній фіксації замків, регулюючих і страхаючих фіксаторів і інших пристосувань. При виявлені несправностей, механічних пошкоджень на тренажерах та пристосуваннях, слід негайно доповісти черговому тренеру-інструктору, не намагаючись усунути поломку самостійно.

Виконання будь-якої нової вправи обов'язково починайте з ваги, яка дозволить Вам зробити не менше 20 повторень у підході. Не поспішайте збільшувати робочу вагу. Обов'язково просіть тренера-інструктора проконтролювати техніку виконання вправи. При освоєнні нових вправ, через не побудовану між м'язову та внутрішньо м'язову координацію, можуть трапитися травми, перед усім пошкодження м'язів, зв'язок та сухожиль.

Виконувати вправи з максимальним навантаженням тільки під наглядом тренера-інструктора. До таких відносяться: присідання зі штангою, жим штанги або гантелей лежачи, жим штанги стоячи або сидячи. Виконувати страховку повинен досвідчений, уміючий правильно страхувати, партнер або тренер-інструктор.

При роботі на тренажерах не дозволяється безконтрольно, різко відпускати ручки, тяги, блоки.

Після завершення занять із штангами, гантелями і іншими спортивним спорядженням необхідно покласти їх на спеціальні місця згідно встановленого порядку. Забороняється після завершення занять завишати будь які предмети на підлозі, тренажерах, підвіконнях. Розбираючи штангу, яка стоїть на стійках, знімайте диски поперемінно (один диск з одного боку, потім, один диск з іншого боку). При виконанні вправ з штангою користуйтеся замками. Після завершення роботи з штангою або тренажерами, зніміть з них всі диски і покладіть їх у відведені місця.

При тренуванні на біговій доріжці, потрібно пристебнутий кліпсу відключення при падінні

ДОТРИМАННЯ ОСНОВНИХ МЕТОДИЧНИХ ПРИНЦИПІВ ПІД ЧАС ТРЕВУВАННЯ

Під час тренувань дотримуйтесь правильної індивідуальної методики. Основним принципом тренувальних занять є послідовність і поступовість нарощування навантажень. Невірний підбір вправ, без урахування власного стану здоров'я, або дуже поспішний допуск до відновлення занять після перенесеного захворювання або травми — вірний шлях до втрати здоров'я.


ПРИ ТРЕНУВАННЯХ В ФІТНЕС-КЛУБІ «АТЛЕТіКо» КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ВИКОРИСТОВУВАТИ ДОПІНГ

Коментарі

Популярні публікації