Трави для схуднення




Сьогодні питання зниження ваги є актуальним для великої кількості людей. І справа тут не тільки в бажанні відповідати загальновизнаним стандартам краси. Зайва вага негативно позначається на стані здоров'я його власника. Ось чому так важливо підтримувати себе у формі. Для цього є безліч способів. Проте всілякі незбалансовані дієти, таблетки для схуднення і т. п. засобу, позбавляючи від зайвих кілограмів, завдають істотної шкоди здоров'ю. Тому краще всього використовувати перевірені століттями народні засоби.


Жовчогінні і сечогінні засоби
Однією з причин виникнення зайвої ваги може стати порушення роботи печінки, в результаті чого відбувається накопичення жовчі. Крім того, зайві кілограми можуть свідчити про накопичення зайвої рідини в організмі у зв'язку з порушенням роботи нирок. У такому випадку кращим засобом для позбавлення від зайвих сантиметрів будуть трави, що володіють жовчогінною і сечогінною ефектом. Вони позитивно впливають на функцію печінки і нирок і сприяють виведенню з організму зайвої рідини і жовчі.
Аїр . Чайну ложку сухого подрібненого кореня слід заварити склянкою окропу і залишити на 20 хвилин, а після процідити. Приймати 4 рази на день по півсклянки.
Іва. Необхідно 60 г подрібненої сухої кори залити 1 літром води і прокип'ятити хвилин 20. Дати настоятися не менше доби, попередньо обгорнувши, процідити.Приймати перед їдою 3 рази на день по півсклянки.
М'ята перцева - відмінне жовчогінне засіб. Необхідно склянкою окропу заварити 5 г сухого листя. Приймати кожні 3 години по столовій ложці.
Кульбаба лікарська (корінь) . Необхідно попередньо подрібнений корінь (2 чайні ложки), залити склянкою кип'яченої води і дати настоятися 8 годин. Приймати 4 рази на день по 1/4 склянки перед їжею.
Кропива дводомна. Слід залити столову ложку сушеного листя склянкою окропу і залишити на 10 хвилин. Приймати настій 3 рази на день по столовій ложці.
Трави, що знижують апетит
Для боротьби із зайвою вагою необхідно зменшити обсяг споживаної їжі. Цього можна досягти, застосовуючи відвари і настої з трав, які знижують апетит.
Пшениця. Залити 200 г пшеничних висівок літром води, прокип'ятити 15 хвилин, а після процідити. Відвар приймати до їди 3-4 рази на день по півсклянки.
Кукурудза. Необхідно заварити 10 г сухих стовпчиків з приймочками склянкою окропу і залишити на пару годин, а після процідити. Приймати до їди 3-4 рази на день по столовій ложці. Настій сприяє стимуляції центру насичення і за рахунок цього знижується апетит.
Верес. Столову ложку сушеної трави заварити 2 склянками окропу і залишити на 2 години, а після процідити. Приймати настій до їди 4 рази на день по півсклянки.
Льон. Лляне масло приймати по 20 мл в день.
Горобина звичайна. Подрібнені плоди горобини або сік слід вживати в їжу, перш за все, для зв'язування вуглеводів.
Засоби для поліпшення обміну речовин
Найчастіше надмірна вага безпосередньо пов'язаний з порушенням обміну речовин в організмі. Для нормалізації ваги просто необхідно відновити обмінні процеси. Існує низка заходів, спрямованих на вирішення даної проблеми: повноцінне харчування, масаж, гартують процедури, і звичайно вживання трав'яних відварів і настоїв.
Кульбаба лікарська. Листя кульбаби позитивно впливають на діяльність шлункової секреції, сприяють поліпшенню травлення і обміну речовин. В результаті такої дії відбувається природне зменшення жирового шару. Для досягнення ефекту слід вживати молоде листя в салатах або пити сік 3-4 рази на день по столовій ложці.
Іван-чай. Необхідно залити столову ложку сушеної трави склянкою окропу, поставити на вогонь і довести до кипіння, а після залишити на півгодини для настоювання. Слід приймати за півгодини до їди по третині склянки настою 3-4 рази на день.
Звіробій. Заварити столову ложку трави склянкою окропу, укрити махровим рушником і дати настоятися не менше півгодини. Приймати настій слід 3 рази на день по третині склянки.
Бурачник лікарський (інша назва - огіркова трава). Необхідно помістити 10 г огіркової трави в термос, залити склянкою окропу, залишити на 5 годин. Після цього настій процідити. Приймати настій слід 3 рази на день по столовій ложці.
Калюжниця болотна. Залити чайну ложку сухого кореня склянкою кип'яченої води і поставити на водяну баню на півгодини. Отриманий відвар процідити і довести до початкового об'єму. Приймати після їжі 3 рази на день по столовій ложці.
Деревій звичайний. Необхідно змішати сік деревію з ложкою меду і вживати до їжі (за 20 хвилин) 3 рази на день по столовій ложці.
Толокнянка (ведмеже вушко). Необхідно залити склянкою окропу 10 г попередньо подрібненого листя, потримати на протязі 5 хвилин на водяній бані, після чого залишити на півгодини і процідити. Приймати за півгодини до їжі 5-6 разів на день по столовій ложці.
Засіб для очищення організму
Дуже дієвий засіб для схуднення - очищення організму від накопичених шлаків і токсинів.
Необхідно залити столову ложку висушеної трави хвоща польового склянкою окропу, залишити на півгодини для настоювання, попередньо укутавши рушником або теплою тканиною. Після цього настій процідити. Приймати слід до їди 4 рази на день по 1/4 склянки.
Комплексні збори для зниження ваги
Буде потрібно: 50 г суцвіть безсмертника, 25 г календули, 15 г ромашки аптечної, 10 г сухої трави деревію, 20 г звіробою продірявленого, 10 г листя перцевої м'яти, 25 г кукурудзи (стовпчики з рильцями), 10 г насіння льону, 20 г сухих плодів шипшини.Необхідно 0,5 літрами окропу залити 2 столові ложки збору, дати настоятися не менше години. Отриманий настій процідити і розділити на 3 або 4 прийоми.
Буде потрібно по 10 г листя шавлії лікарського, кульбаби лікарської, трави деревію, стовпчиків кукурудзи з рильцями, кореня цикорію. 2 столові ложки збору слід залити половиною літра окропу, а після залишити для настоювання на 30 хвилин і процідити. Розділити настій на 3 прийоми.

Коментарі

Популярні публікації