Немає апетиту: чим небезпечні препарати для схуднення

Прагнення до швидкого і ефективного схуднення змушує багатьох пробувати різні препарати, які обіцяють ефект зниження ваги. Але не всі вони безпечні, попереджають фахівці. Нижче - самі небезпечні варіанти.
Перша група препаратів, можливо, найпоширеніша, - проносні і сечогінні засоби. Сюди відносяться всі чаї для схуднення. Вони змушують тіло швидко евакуювати назовні все, що ви з'їли та випили. Проблема в тому, що надмірне вигнання води може бути небезпечним порушенням електролітного балансу (разом з водою вимиваються важливі мінерали). Зловживання чаями провокує зневоднення, порушення роботи серця, запаморочення і навіть втрату свідомості. 

Друга група - замінники їжі. Сюди відносяться різноманітні «дієтичні» коктейлі, які покликані заміняти їжу. Деякі жінки, захоплюючись подібними прийомами, забувають головне: правильне харчування неможливо замінити не одним складом з банки. Балансу нутрієнтів, який міститься в натуральних продуктах, у банці не буває. 

Третя - серйозні препарати - парафармацевтики. Вони або блокують всмоктування жиру, або впливають на центр насичення. Ці препарати мають багато побічних ефектів і повинні призначатися тільки лікарем. Протипоказання до прийому цих засобів: серцева недостатність, проблеми з нирками і печінкою.

Коментарі

Популярні публікації