Перший раз в спортзал : що взяти з собою на тренування?

Перший раз в спортзал :  що взяти з собою на тренування?

Ви, нарешті, вирішили зайнятися спортом і навіть перейшли від слів до дій - придбали абонемент у фітнес-клуб. Я Вас вітаю! Здавалося б, все готово, однак, виникає істотне питання: що ж ще потрібно для того щоб відвідувати спортзал, не відчуваючи дискомфорту, і з користю для себе?




Отже, почнемо з самих азів.

Спортивний одяг

Перший раз в спортзал :  що взяти з собою на тренування?
Перш за все, варто приділити чималу увагу вибору одягу , який повинний бути максимально комфортним і приємним до тіла, не повинний заважати руху. Для початку ви можете придбати недорогі речі: звичайні трикотажні Легінси для жінок, шорти чи спортивні штани для чолоків та футболки з бавовняного матеріалу. Причому, не варто соромитися своїх форм і боятися купити для занять у залі обтягуючі речі, так як в них вам буде найзручніше, також не варто віддавати перевагу широким спортивним брюкам: вони не зовсім підходять для виконання вправ на м'язи ніг. Якщо ви вирішили зайнятися спортом всерйоз і готуєтесь до цього ретельно, тоді можна задуматися про придбання фірмового одягу від таких марок, як «Nike», «Reebok», «Adidas», яка розроблена спеціально для занять фітнесом та силовими навантаженнями. Безумовно, не рекомендовано брати з собою в тренажерний зал довгі спортивні штани, так як вони будуть просто плутатися під ногами.

Взуття

Перший раз в спортзал :  що взяти з собою на тренування?
Все, що вам потрібно в залі з взуття, це звичайні кросівки. Придбайте собі нормальні кросівки з простою підошвою, без гелю і без повітронаповнювачів. Якщо, звичайно, ви займаєтеся не тренуваннями спортивного вдосконалення, а фізичною культурою. Хоча, безумовно, тренувальне взуття може бути будь-яке. Головне, щоб воно була зручним конкретно для вас і допомагало результативно тренуватися. Кросівки або кеди не повинні бути меншими або більшими за розміром. Для аеробічних вправ краще вибирати взуття з м'якою підошвою, яка гнеться, бажано більше 1 см у висоту, щоб навантаження рівномірно розподілявся по всій стопі, в іншому випадку ви будете «відбивати» п'ятки. 

Рушники

Перший раз в спортзал :  що взяти з собою на тренування?

Перш ніж йти в клуб на тренування, дізнайтеся, чи нададуть вам чисті рушники, фен, чи є кулер з водою в самому тренажерному залі. Це необхідно знати, щоб не тягнути з собою величезну спортивну сумку, набиту «за дарма». Якщо ж таких приладь у фітнес-клубі немає, тоді варто запастися рушниками (однин в зал для тренування, інше - для душу (краще махровий)).

Вода

Перший раз в спортзал :  що взяти з собою на тренування?

Пляшка чистої води. Під час тренування вам захочеться пити, літрова чи півлітрова пляшка води буде дуже до речі. Бажано, щоб це була пляшечка зі спеціальною кришкою - «соскою», яку можна придбати в одному зі спортивних магазинів.

Гумові шльопанці

Перший раз в спортзал :  що взяти з собою на тренування?

Це обов'язковий атрибут для душу, сауни, лазні. Не варто ходити босоніж в таких місцях, ризик підхопити грибок дуже великий.  Сауна, у свою чергу, є величезним плюсом як для здоров'я, так і для тіла. Для її відвідин також необхідна спеціальна шапочка на голову, наприклад, з натурального овечого повсті, щоб не пересушувати волосся, і рушник, на якому ви будете сидіти. Також візьміть з собою різні засоби по догляду за шкірою: мило, гель, маски і скраби, масла і крему. Очищаючі засоби вам знадобляться для душу, а зволожуючі і тонізуючі - після.

Змінна нижня білизна

Не забудьте про змінні шкарпетки і нижню білизну, адже після плідноого тренування так приємно переодягнутися в чистий та сухий одяг. 

Щоденник тренувань

Перший раз в спортзал :  що взяти з собою на тренування?
Якщо ви займаєтеся досить грунтовно і бажаєте відчувати серйозні зміни в організмі, є сенс враховувати в щоденнику тренувань абсолютно все. І навантаження, і способи відновлення, і щоденний раціон. Від того, наскільки скрупульозно ви будете записувати всі маніпуляції з складовими тренінгу, залежить кінцевий результат. Рано чи пізно ви зрозумієте, які саме продукти і методи тренувань викликають у вас найбільший приплив сил і поліпшення фізичної форми.

Музичний плеєр

Перший раз в спортзал :  що взяти з собою на тренування?

Музика допомагає тим, кому вона допомагає.
Музичний фон приємний і навіть корисний. Науково доведено, що музика, яка вам подобається, покращує працездатність. І, незважаючи на рівень видаваних децибел, дозволяє краще зосередитися на вправі.

Крім того, плеєр дозволить вам у будь-якому залі почувати себе буквально як вдома. Якщо, приміром, ви перебуваєте в залі, музична політика якого вам ніяк не підходить, без плеєра не обійтися. 
Перший раз в спортзал :  що взяти з собою на тренування?

Ці прості й слушні поради допоможуть вам підготуватися до походу в спорт зал, залишається тільки прийти в зал і насолоджуватися тренуванням.

Коментарі

Популярні публікації