5 причин, чому ваша дієта може не працювати

5 причин, чому ваша дієта може не працювати

Ви сиділи на дієті, але помітно схуднути не вийшло. У чому ж була помилка? Може в неправильному співвідношенні білків, жирів і вуглеводів, калорій, часу прийому їжі, харчових добавках? Це перше що приходить на думку... Але, може бути, невдача ховалася не в дієті? Можливо, ви просто невміло користувалися дієтою, і вона не працювала через вашу схильність до саботажу досягнення намічених цілей. Давайте поглянемо на найпоширеніші, і, на перший погляд, вельми незвичайні причини, з яких ваша дієта може виявитися безрезультативною.

Причина № 1: Ваше негативне ставлення до дієти

Зробіть два списки. В одному списку перерахуйте доводи "за" дієту, в другому - доводи "проти" неї. А тепер порівняйте ці списки. Який з них більш привабливий для вас? До тих пір, поки список з аргументами "за" не буде для вас більш пріоритетним, ваша дієта ніколи не буде успішною. Залежність від наркотиків працює схожим чином. Чому люди залишаються залежними? Тому що задоволення, яке надають для них наркотики, переважує страждання, пов'язані з відмовою від них. Ви будете зберігати залежність (від наркотиків, від нездорової їжі, від чого завгодно) до тих пір, поки страждання від вашої залежності не стануть сильніше, ніж страждання, що виникають при відмові від цієї залежності. Для чемпіонів проходження дієтиі означає поліпшення результатів, нові досягнення та перемоги. Це набагато переважує виникаючі іноді спокуси і незручності. Для них дієта не є чимось, що породжує негативні думки. Це всього лише інструмент для досягнення успіху. Вона дозволяє робити те, що вони роблять, і бути тим, ким вони є. 

Якщо хочете, щоб дієта принесла свої плоди, ви повинні пов'язувати з дієтою самі різні задоволення:
  • задоволення від втрати жиру 
  • задоволення від набору м'язової маси 
  • задоволення від збільшення привабливості для протилежної статі або коханої людини 
  • задоволення від перемоги на змаганнях ( нехай і з самим собою ) 
Коли ці задоволення переважать «страждання» від того, що ви прямуєте дієті, у вас більше не буде проблем! Регулярно повертайтеся до цих списків "за" і "проти", особливо, якщо відчуваєте, що вас тягне "на темну сторону". Слідувати дієті - нестерпні муки для вас? Подумайте, навіщо потрібна дієта і що змусило вас захотіти змінити свою фігуру? Вирішіть вже нарешті, хочете ви цього чи ні! Якщо так, вистачить скиглити і жаліти себе.Іншого виходу немає. Або ми міняєте харчування і міняєте себе, чи все залишається як є, а можливо з часом стане тільки гірше.

Причина № 2: У вас - ступор досконалості 

Люди намагаються вибудувати "досконалу дієту", прагнучи врахувати всі тонкощі (включаючи, здається, і положення зірок), так щоб ця дієта спалила весь їх жир, і одночасно додала м'язової маси. Вони беруть за основу циклювання вуглеводів, додають до цієї основи елементи дієти без вуглеводів, але з великою кількістю жирів, присмачують отриману суміш перенесенням вуглеводного навантаження, а, може бути, і ідеями Геннадія Малахова ... В результаті виходить не дієта, а купа сміття. Насправді, досконалої дієти не існує! І існувати не буде ніколи. Те, що в цьому місяці прекрасно працює, можливо, в наступному місяці не буде працювати взагалі. Замість того щоб витрачати свій час і енергію, намагаючись добитися досконалої дієти, просто почніть діяти, і дозвольте практиці розставити все на свої місця. Так, вам буде потрібно якийсь час, щоб створити працюючий план харчування, але не перетворюйте цей процес у величезний дослідницький проект, який не дасть вам навіть почати конкретні дії. Зволікання та відтягування моменту дій проявляється по-різному, і "ступор досконалості" - це з варіантів. Підходьте до своєї дієти з розумом, але не присвячуйте їй більше думок, ніж це необхідно. Чим простіше ви зможете зробити щось, тим більше вірогідність того, що ви будете дотримуватися цього протягом довгого часу. Сталість протягом довгого часу = успіх.

Причина № 3: Ви очікуєте дива 

Будучи затопленими рекламою, журнальними статтями і розпродажами «мега ефективних» препаратів, люди починають чекати радикальних поліпшень фігури за мінімальний час і з мінімальними зусиллями. В результаті, ваше терпіння не витримує нічого, на що потрібно більше декількох днів.Сьогодні, звичайно, існують окремі дієти, методики тренувань і харчові добавки, які допомагають прискорити процес преображення тіла. Але навіть з урахуванням цього для створення дійсно класного статури потрібні роки. Шляхів, що дозволяють обійти цей термін, просто не існує. Є дуже мудрий вислів: 
люди схильні переоцінювати те, що можуть досягти протягом року, і недооцінюють те, що вони можуть досягти за десять років. 
Це можна застосувати і до більш дрібному масштабі - багато хто хоче досягти за 2 тижні результатів, на які потрібно 6 місяців. Коли настає 3-й тиждень, разом з нею приходить розчарування і, можливо, відмова від подальшої боротьби.А адже результат був так близько - всього 6 місяців! Перш за все, зрозумійте, що завдання, яке потрібно вирішити, не вирішується легко і не вирішується швидко. Чим раніше ви зрозумієте це, і чим раніше налаштовані на довгостроковий результат, тим швидше досягнете вашої мети! Пам'ятайте, що бодибілдинг - це марафон, а не спринт. Кращими в ньому є ті, хто навчився діяти послідовно протягом довгого часу.

Причина № 4: Ви знаходитесь в поганій компанії 

Як розважаються ваші друзі? У них такі ж інтереси, як і у вас - фітнес, тренування, правильне харчування? Або вони люблять проводити час в барах, дивитися футбол, поїдаючи піцу? Якщо ви зрідка вип'єте пива з друзями, це не матиме негативних наслідків, але розважатися кожні вихідні до помутніння свідомості, спати до полудня і потім ще добу відходити від алкоголю - це, хвичайно, зруйнує будь-які ваші шанси побудувати красиве тіло. Оточення, з яким ви проводите час, робить значний вплив на ваші думки, дії, звички, емоції та багато іншого. Переконайтеся, що ви вибрали правильних друзів. Якщо у вас з ними спільні інтереси і цілі, це значно прискорить ваш рух до наміченої мети! Це може звучати цинічно, але позбавляйтеся від знайомих і «друзів», які справляють на вас негативний вплив. Чим швидше ви це зробите, тим для вас буде краще!


Причина № 5: Ви порівнюєте себе з іншими 

Це закладено десь глибоко в підсвідомості людини. Ми "на автоматі" порівнюємо тисячі самих різних речей, робимо якісь висновки, але не варто сильно захоплюватися! Порівняння гарні, коли вони змушують вас зробити крок із зони комфорту до вашої мети. Якщо ви бачите в спортзалі хлопця, руки якого вдвічі товщі ваших ніг, використовуйте це, як мотивацію для того, щоб більше тренуватися, і правильніше харчуватися. Зрозумійте, що перш ніж у нього з'явилися такі руки, знадобилися чималі час і зусилля, і налаштуйтеся зробити те ж саме. Порівняння не приносять користі, якщо вони викликають у вас відчуття власної неповноцінності, обмеженості, і нездатності досягти поставлених цілей. Якщо ви бачите людину з дуже розвиненою мускулатурою, не слід думати "У мене немає генетичних передумов для цього!" Відкиньте будь-які обгрунтування, якщо ви хочете домогтися реальних змін. Важливо пам'ятати, що успішні люди були змушені докладати величезних зусиль, щоб стати тим, ким вони стали. Вони повинні були під час цього процесу вжити безліч проб і помилок. Легко побачити тільки їх успіх, адже ми бачимо те, що має місце прямо тут, і прямо зараз, але ніколи не бачимо всієї історії. Переконайтеся, що ви користуєтеся порівнянням себе з іншими для досягнення успіху, а не для створення перешкод до успіху.

Підіб'ємо підсумоки 
1. Зрозумійте, для чого ви використовуєте дієту. Чітке розуміння "чому", допоможе вам зрозуміти і те, "як" добитися цього.
2. Не ускладнюйте процес. Власне, почати діяти - набагато важливіше, ніж отримати "досконалий" план дій.
3. Ставтеся до процесу з повагою. Майте терпіння, і зрозумійте, що красиве тіло не формується за один вечір.
4. Спілкуючись з гідними людьми, створіть оточення, що сприяє вашому успіху,
5. Використовуйте конструктивну силу порівняння. Використовуйте порівняння, як інструмент, а не як перешкоду. Наше життя визначається тими виборами, які ми робимо, і тим, як ми реагуємо на ситуації, з якими стикаємося. Переконайтеся, що ваш вибір відповідає вашим цінностям і цілям.

Коментарі

Популярні публікації