Як збільшити силу волі

Сила волі часто асоціюється з втратою ваги, позбавлення від куріння або примусом себе до навчання або читання. Власне, сила волі корисна і необхідна у всіх сферах життя, у спорті, досягненні цілей, поліпшенні власної особистості і в медитації. Це навик, який варто розвивати.

Хтось сказав, що уява сильніша, ніж воля, і те, що ви уявляєте знову і знову, в остаточному підсумку впливає на підсвідомість і перетворюється на звичку. Це вірно, але якщо ви володієте силою волі, ви можете сказати своєму розуму, про що думати і що представляти, і ви можете наполягати на діях. Без сили волі ви дозволите різного роду думкам та капризам диктувати вам, що робити. Розвиваючи силу волі, ви набуваєте здатністю керувати вашою уявою.

Сила волі допомагає вам зосередити свій розум на цілі і провести його туди, не відволікаючись ні на що. А яким чином ви досягнете успіху, якщо постійно будете міняти цілі й зміст свого розуму?

Як можна розвинути силу волі? 

Це можна зробити шляхом тренування і розвитку цієї навички за допомогою спеціальних вправ.

Ось декілька порад і стратегій для створення і збільшення сили волі:

Робіть трохи більше

Прочитайте ще одну сторінку, перш ніж закрити книгу. Вимийте додаткові тарілки, коли миєте посуд. Гуляйте на пару хвилин більше, під час ваших щоденних прогулянок.

Поважайте свої рішення

Коли ви вирішите щось зробити, зробіть це. Не відкладайте і не змінюйте своєї думки.

Зробіть по-іншому

Не будьте рабом ваших звичок. Зробіть по-іншому те, що ви робите завжди однаково. Шукайте більше творчих способів зробити щось у своєму повсякденному житті.

Зобов'язуйтеся

Коли ви починаєте робити щось, що може поліпшити ваше життя, зобов'язується перед собою йти з цим до кінця.

Змініть тенденцію до ліні на тенденцію дій

Поставтеся до ліні як до можливості для розвитку волі. Якщо ви не піддастеся ліні, ви збільшите свою волю.

Те, що ви зможете зробити один раз, ви завжди зможете зробити

Якщо ви можете не піддатися поганою звичкою один раз, з часом ви зможете подолати її повністю.

Починайте знову і знову

Побудова вашої сили волі не досягається в один день. Необхідно час, щоб подолати звички багатьох років. Не важливо, скільки разів ви терпіли поразку, починайте знову.

Спілкуйтеся з друзями, які вас підтримують

Прагніть бути в компанії людей, які позитивні й мотивовані.

Не покидайте

Пам'ятайте, провал це не точка виходу, але точка, від якої ви можете почати спочатку. Сильних людей з сильною волею не розчаровує невдача. Вони починають знову з ще більшим бажанням та амбіціями.

Коментарі

Популярні публікації