ФАСТ-ФУД - БОРОТЬБА БЕЗ КОМПРОМІСІВ


Багато людей думають, що шкода від так званого фаст-фуду настає лише в тому випадку, якщо харчуватися, таким чином, регулярно - хоча б раз на день, і при цьому не приділяти належної уваги своєму здоров'ю. Мовляв, якщо людина з'їла гамбургер, а потім провів півтори години на біговій доріжці, то це є якоюсь компенсацією - компромісом.

Однак такі люди в корені помиляються - згідно з рядом нових досліджень, проведених американськими вченими компромісу з фаст-фудом досягти не можна. Один факт, який Ви повинні знати про такій їжі - чим вона смачніша, тим вона шкідливіше. Вся справа в тому, що більшість гамбургерів, салатів і інших пунктів в меню ресторанів швидкого харчування, міститьглутамат натрію - особливу харчову добавку, яка викликає у нас звикання до неї, подібно до того, як хімічні речовини, що містяться в сигаретах, викликають звикання до цих раковим паличкам.

Вперше глутамат натрію почали додавати в їжу під час Другої Світової Війни, для того, щоб пайок солдата міг містити вироби з м'яса і при цьому довго не псуватися, при цьому смак їжі за оцінками солдат був значно кращим. Дуже скоро незвичайні властивості даної харчової добавки були помічені фахівцями і взяті на озброєння найбільшими мережами швидкого харчування. Саме тому їжа в таких місцях нам здається такою смачною, і ми схильні через певний проміжок часу повертатися туди знову і знову. Проте виникнення залежності - це зовсім не найгірше вплив глутамату натрію. Згідно з рядом досліджень при регулярному вживанні даний хімікат може стати причиною ожиріння, депресії, мігрені, сплутаності свідомості, запаморочення, занепокоєння або паніки, безпричинної жорсткості, біль у суглобах, втрати рівноваги, невиразною мови, діареї, і порушення зору.

Таким чином, медики сьогодні говорять про те, що незабаром можна буде говорити про наявність реальної залежності людей від фаст-фудів, і можливо, пора розробляти методики позбавлення від даної звички, подібно методиками позбавлення від алкоголізму та тютюнопаління. Найнебезпечніше, коли в ресторанах швидкого харчування харчуються діти, оскільки це загрожує всіма тими ж проблемами зі здоров'ям, але в значно більших масштабах.

Коментарі

Популярні публікації