ТРИ НАЙБІЛЬШ НЕЗВИЧАЙНИХ ДІЄТИ В СВІТІ

ТРИ НАЙБІЛЬШ НЕЗВИЧАЙНИХ ДІЄТИ В СВІТІ

Дієт існує безліч. Деякі з них вчені визнають ефективними, інші - відверто безглуздими. Але є й такі, яким можна тільки здивуватися ...

Біблійна дієта

Її друга назва - «дієта Творця». Основний принцип цієї дієти: сам Творець заборонив вживати одні продукти («нечисті») і дозволив вживати інші («чисті»).

Біблійна дієта включає в себе 3 етапи:

1-й етап - обмежити вживання м'яса і м'ясних продуктів (свинини, бекону і т.д.), виключити рибу і морепродукти (вугри, устриці, краби і т.д.), хлоровану воду і каву. І так - протягом 14 днів.

2-й етап - зробити акцент на вживання молочних продуктів, овочів і всіляких фруктів, продовжуючи дотримуватися обмежень 1-го етапу. І так - з 15 по 28 день.

3-й етап - закріплення попередніх обмежень. Триває з 29-по 40 день. Але при цьому протягом усіх етапів рекомендується кожен ранок 5 хвилин виконувати розумові вправи «утвердження сенсу життя», а голод вгамовувати молитвою.

Винахідник біблійної дієти - американець Джордан С. Рубін. Якщо вірити його словами, саме за допомогою цієї дієти йому вдалося вилікуватися від хвороби Крона , якою захворів у віці 19 років.

Дієта Шангрі-Ла

Дієта названа на честь вигаданої країни в Тибеті з фантастичної новели «Втрачений горизонт» Джеймса Хілтона, написаної в 1933 році. Принцип цієї дієти подобається всім, хто любить смачно поїсти. А саме: нібито у організму є певна точка насичення, яка відповідає оптимальній вазі, завдяки чому організм сам регулює апетит таким чином, щоб залишатися в цій точці. Тому їсти можна все: і жирне, і солодке. Але при цьому потрібно щодня вживати потроху ультра-легеня оливкову олію або солодку воду з інтервалом в 2,5 години. У цей період рекомендується уникати будь-яких запахів і смаків, включаючи сигаретний дим. Таким чином, вживаючи додаткові калорії без смаку і запаху, точка рівноваги знижується.

Автор дієти - психолог Сет Робертс, якому належить вислів: «Рай на Землі - це те місце, де люди спокійно ставляться до всього, в тому числі і до їжі». Але доказів ефективності дієти Шангрі-Ла не існує.

Дієта Флетчера

Її друга назва - «жувальна дієта». Девіз цієї дієти простий:
«Природа карає тих, хто погано розжовує їжу».
Її запропонував на початку ХХ століття американський дієтолог Гораціо Флетчер. На його думку, кожен продукт під час їжі потрібно пережовувати не менше ніж 32 рази протягом 30 секунд. При цьому голова повинна бути обов'язково нахилена вперед, а після пережовування її слід закинути, щоб вийшла однорідна маса легко зісковзнула по стравоходу вниз. Решта Флетчер рекомендував випльовувати. Він також радив жувати не тільки тверду, але й рідку їжу, і зовсім відмовлятися від прийому їжі, якщо знаходишся в цей момент в поганому настрої.
Сам автор помер у віці 69 років, придбавши за життя титул «Великий жують» і багатомільйонний статок на пропаганді своєї дієти. У числі послідовників його методу були Ептон Сінклер, Джон Рокфеллер, Генрі Джеймс і ін знаменитості .

Коментарі

Популярні публікації