Тренування та спирт

Заради гарного тіла люди кидають курити, змінюють раціон харчування, сплять більше, купують добавки до харчування. Атлети йдуть на величезні жертви, щоб зробити їх тіло накаченим. Але частіше нам відмовитися від торта легше, ніж від алкоголю. Всі ми знаємо, що наш народ не байдужий до алкогольних напоїв. У голові завжди промайне думка, чи вплине це на тренування і на мої досягнення. Як впливає спирт на організм культуриста.


Що таке спирт?

Спирт не містить протеїни , вуглеводи і жири і має 7 калорій на кг. Спирт має вуглеводневу структуру, але його не можна перетворити в глікоген і зберегти в м'язах. Спирт токсичний для нашого організму і його засвоюваність 10 грам на годину. Наприклад, якщо Ви випиваєте 200 грам горілки, то організму знадобитися 8 годин, щоб позбутися від спирту. Цього часу достатньо для різних незворотних змін в організмі.

Спирт уповільнює анаболічний процес в тілі

Організм не зможе поглинати деякі поживні речовини. У тілі буде спостерігатися дефіцит амінокислот - вони мають високу важливість для м'язів. Все це погано впливає на витривалість, силу, швидкість.

Що трапляється, коли п'єш один алкоголь?

Як тільки алкоголь потрапляє в організм, метаболізм жирових клітин падає, настільки швидко, наскільки це можливо. Причина криється в тому, що тіло в першу чергу починає переробляти спирт. Алкоголь швидко поглинається в кров через травний тракт і далі надходить у печінку, де відбувається розщеплення. Ензим званий дегідрогіназой конвертує спирт в ацетальдегід - високотоксична речовина. Ця речовина, як раз і є винуватцем нашого поганого самопочуття на наступний ранок. Інші ензими переробляють ацетальдегід в оцтову кислоту і далі відбувається її розкладання на вуглекислий газ і воду, а також виділяється енергія.

Пиття алкоголю як поїдання солодкого

Ви примушуєте Ваш організм відкласти травний процес в бік і почати знищувати спирт. Така ж ситуація відбувається, коли вживаєте велика кількість швидких вуглеводів (наприклад цукерок). Жири при цьому зберігаються з огляду на те що метаболізм уповільнений.
Алкоголь і втрата рідини

Тіло втрачає багато води під дією спирту. Зневоднені м'язи втрачають пружність. Процес транспортування речовин по організму сповільнюється.(Зазвичай ми це відчуваємо на ранок) Будь тренування в такому стані приведуть до травм м'язових волокон, що викличе втрату м'язової маси.

Спирт vs тестостерон

Спирт полегшує процес трансформації тестостерону (чоловічий статевий гормон) в естроген (жіночий статевий гормон). Коли концентрація спирту в крові максимальна то чоловічий статевий гормон знаходитися на мінімальному рівні. Ось чому деякі любителі пива схильні гінекомастії і повноті. Ви повинні припинити пити пиво якщо проходите курс стеройдов, в іншому випадку є шанс заробити гінекомастію. Рівень вмісту інсуліну і гомону зростання різко падають (встановлено, що наполовину).

Нейтралізатор негативного впливу спирту.

Як же компенсувати вплив спирту на організм культуриста? Необхідно випити по більше води, це запобіжить зневоднення тіла.
Потрібно з'їсти щось багате білком, перед тим як йти спати. На наступний ранок прийміть вітаміни, 10 грам глутаміну (розсол й Антипохмелин речі незамінні).

Коментарі

Популярні публікації