Cкільки разів на день їсти

Cкільки разів на день їсти
У день потрібно їсти приблизно 5-6 разів. Приклад: в 7.00, 10.00, 13.00, 16.00,19.00.Якщо ж ви займаєтеся бодибілдингом, то я б включив сюди ще пару прийомів їжі (у першій половині дня і перед сном). Звичайно, весь раціон ділиться на потрібну кількість прийомів їжі. Напевно про те, скільки разів на день їсти, ви вже ні раз чули. У тому числі і цю інформацію. Так що я спробую пояснити те, навіщо потрібно саме стільки прийомів їжі.

1. Скільки разів на день їсти? Засвоєння

Cкільки разів на день їсти
Чим менше порція-тим краще буде засвоюватися їжа. Але головний плюс полягає в тому, що при невеликому прийомі їжі, кількість вуглеводів невелика, а значить шанс того, що вони відкладуться у нас на боках — в рази скорочується. 

Довідка: при попаданні вуглеводів в печінку, вони йдуть за трьома основними шляхами: синтез глікогену (за рахунок якого працюють наші м'язи); моментальне насичення крові для невідкладних потреб, пов'язаних з енергозабезпеченням та виробленням тепла; синтез жирової тканини — якщо перші два джерела не потребують в енергії. Так от, якщо порція невелика, то шанс того, що вуглеводи будуть в надлишку і підуть по третьому шляху — мінімальна.

Крім того, при різкому підвищенні рівня цукру в крові (з'їли багато вуглеводів) — знижується рівень гормону росту, який володіє катаболичною (руйнуючою) дією по відношенню до жирової тканини.


2. Скільки разів на день їсти? Обмін речовин.

Обмін речовин — дуже хитра штука. Повірте, при перших ознаках небезпеки, обмін речовин може значно сповільнитися.
Cкільки разів на день їсти

Ознаки небезпеки: об’єкт пів дня ні чого не їсть, потім наїдається 1-2 рази на день. Настали складні часи. Потрібно використовувати енергію більш економно, а з тих поживних речовин, які надходять в ці 2 прийоми їжі, потрібно запасти максимум жиру, щоб не здохнути в разі чого. Або наприклад: об’єкт зовсім перестав їсти. Кілька разів в день кормиться якимись салатиками та кефіром. Скоро помремо. Потрібно терміново максимально економити енергію. Я не думаю, що потрібно пояснювати те, що трапиться після того як дієта закінчиться і ви зірветеся. Це буде приблизно так: «О, їжа, давай ховай по всіх кишенях, а то не дай Бог знову таке трапиться».

Таким чином, ознаками небезпеки є неправильні, напівголодні дієти, від яких краще утриматися, або принцип «Вранці не снідаю, обідаю як попало, зате вечеряю добре».

Cкільки разів на день їсти
Отже, коли ж ми харчуємося невеликими порціями багато разів на день, то наш організм «кайфує» від постійного приходу енергії. Йому по-перше не потрібно ні чого запасати, оскільки прихід енергії постійний (при постійному частому харчуванні він досить швидко до цього звикає). А по-друге, обмін речовин прискорюється, так як починаючи з травлення, ви активуєте всі процеси в організмі. Якщо це станься часто-ваш організм активний постійно. І тому, на запитання «Скільки разів на день їсти» - відповідь очевидна: 5 або 6.

Коментарі

Популярні публікації