Калланетика – комплекс гімнастичних вправ

Калланетика - вид статичних вправ, спрямованих на поліпшення фізичного здоров'я, зниження ваги і загального оздоровлення організму. Комплекс розроблений на основі йоговськіх асан і включає в себе 29 основних вправ.
Калланетика ( англ. Callanetics ) - це комплекс гімнастичних вправ, розроблений американкою Каллан Пінкні ( en: Callan Pinckney ). Це система комплексних статичних вправ, спрямованих на скорочення і розтягнення м'язів. Існує хибна думка, що одна година занять калланетикой дає організму навантаження, яка дорівнює семи годинам класичного шейпінгу або 24 годинам аеробіки . Насправді, система це комерційний продукт (франчайзингова компанія), що представляє собою перероблену під американського споживача йогу . Пік популярності калланетики припав на 70-ті роки минулого століття, а в кінці 80-х зійшов нанівець. Нинішня її популярність - наслідок смерті навесні 2012 року автора (на 73 році життя) і можливістю заробити без отримання ліцензії.
Принцип дії калланетики досить простий. За рахунок утримання певних поз, в роботу включаються найглибші м'язи, вони отримують необхідний для спалювання жиру кисень, за рахунок чого і відбувається швидке зниження ваги.


Існує якийсь міф про каланетику , який свідчить, що даний вид аеробіки здатний замінити 7 годин занять шейпінгом. Порівнювати ці види навантажень не має сенсу. Калланетика стала чудовою можливістю займатися спортом для людей зі слабким здоров'ям, з пошкодженнями спини, а також серцевими захворюваннями. Динамічні навантаження вимагають в першу чергу міцного здоров'я, якщо Ви таким не володієте, каланетика - чудова альтернатива.

Займатися даним видом аеробіки Ви можете вдома, самостійно. Підберіть найбільш підходящий комплекс для себе і починайте заняття. Бажано приступати до вправ на голодний шлунок, в добре провітреному приміщенні. Періодичність занять повинна складати 2-3 рази на тиждень, і вже по її закінченні Ви зможете побачити перші результати! Ваше тіло стане набувати більш чіткі лінії, м'язи підтягнутися, а жирові складки будуть помітно зменшуватися.

Коментарі

Популярні публікації