План дій: правила здорового харчування

План дій: правил здорового харчування
Отже, для того, щоб добре харчуватися, але при цьому не набирати вагу і виглядати завжди на всі сто, потрібно дотримуватися таких правил здорового харчування :

1 . Якомога частіше їсти фрукти і овочі .

Але тут варто виділити те, що овочів необхідно їсти більше ніж фруктів, через те, що фрукти містять велику кількість сахарози.
План дій: правил здорового харчування
Як би це дивно не звучало, але завдяки яблукам нікому схуднути , ще не вдалося. Те саме стосується і до грушам, бананам, кавунам і диням, оскільки вони містять досить багато калорій. Але без них, звичайно ж, теж не можна. Просто потрібно взяти собі за правило, не з'їдати за раз ціле гроно бананів. А ось що стосується ананасів, грейпфрутів і апельсинів, то обмежень немає, їх можна їсти у великих кількостях.

Також, не варто забувати і про овочі. Овочі є невід'ємною частиною правильного і збалансованого харчування. Вони містять велику кількість мінералів, вітамінів і клітковини, яка необхідна для зниження ваги .

2 . Необхідно пити якомога більше води .

План дій: правил здорового харчування
Але захоплюватися цим звичайно теж не варто, оскільки це може призвести до набряків. Денна норма води становить два літри . Ідеальним варіантом вважається мінеральна вода, яка в своєму складі не містить жирів, кофеїну та цукру, якого предостатньо в інших напоях. Необхідно звести до мінімуму, а краще взагалі відмовитися від вживання пепсі-коли і кока-коли . По-перше, це дуже шкідливо для всього організму, по-друге - солодко. Вода допоможе покращити роботу травної системи , і звичайно позитивно позначиться на стані шкіри.

3 . Обов'язково необхідно скоротити до мінімуму споживання булочок , печива, цукерок, тістечок і тому подібних продуктів.

План дій: правил здорового харчування
Повністю не можна категорично відмовлятися від солодкого. Через відсутність в організмі солодкого, псується настрій, та й знижуються розумові здібності. Але щодня вживати борошняні продукти, звичайно ж, не варто. Якщо відмова від солодкого - це досить складне завдання, то потрібно вживати печиво з низьким вмістом жирів, а торти і тістечка - без кремів.

4 . На сніданок їсти кашу .

План дій: правил здорового харчування

Не дивлячись на те, що багато хто стверджує, що каші сприяють повноті, це зовсім не так. А з чого повніти, якщо каша вариться на воді і без додавання вершкового масла? Найкраще на сніданок готувати вівсяну кашу з бананами, ізюмом або яблуками. Як варіант - рисова каша з медом або гречана каша з невеликою кількістю засмажкою з моркви і цибулі.

Вся справа в тому, що каші містять, так звані «довготривалі» вуглеводи , які не відразу всмоктуються в організм, на відміну від «коротких», які містяться в борошняних виробах. Але в свою чергу, каші забезпечують організм енергією до обіду.

5 . Постійний рух .

План дій: правил здорового харчування
Особливо це стосується тих, у кого сидяча робота . У вихідні дні можна відвідувати басейн , аеробіку , фітнес або шейпінг .

Також можна їзду на автобусі або таксі замінити пішою прогулянкою, оскільки це є універсальним засобом для схуднення . Тільки варто врахувати, що ходити потрібно швидко, в хвилину потрібно робити не менше ста кроків. А вечірня прогулянка допоможе шлунку швидше перетравити їжу.

6 . Під час прийому їжі потрібно зосереджуватися на їжі .

План дій: правил здорового харчування

Під час їжі, потрібно думати тільки про неї.

Ні в якому разі, не можна дивитися телевізор , читати або розмовляти. В іншому випадку, мозок може не зрозуміти, що їжі вже достатньо, і навіть у тому випадку, якщо організму вже буде достатньо їжі, він психологічно буде відчувати почуття голоду. У результаті, будь порції може бути мало, саме з цієї причини буде надлишок калорій.

7 . Заміняти продукти .

План дій: правил здорового харчування

Сенс цього правила полягає в тому, що необхідно навчитися замінювати калорійні продукти, продуктами менш шкідливими для здоров'я всього організму.

Якщо складно відмовитися від м'яса, то жирне свиняче м'ясо можна замінити яловичиною або куркою. Соняшникову олію можна замінити оливковою. Жирні вершки - натуральним йогуртом. А цукор - цукрозамінником або медом. Перші дні буде складно, але потім організм звикне.

8 . Сказати НІ алкоголю .

Звичайно ніхто не змушує зовсім відмовитися від алкогольних напоїв. Просто, коли є привід випити і немає бажання відмовитися, варто пам'ятати, що в напоях, до складу яких входить алкоголь , міститися величезна кількість цукру, який негативно позначиться на фігурі і на здоров'ї організму в цілому.
План дій: правил здорового харчування
Треба взяти за правило випивати не більше одного келиха вина за раз. Варто пам'ятати, що алкогольні напої, особливо горілка, тягне за собою велику кількість калорійної закуски, яка не кращим чином позначиться на фігурі.

9 . Навчитися зменшувати порції .

План дій: правил здорового харчування
Кращий спосіб тримати себе у формі - їжте половину тієї порції, яку їсте зараз. На допомогу до цього згодяться маленькі тарілки, в них візуально порція здаватиметься значно більше. А ось в магазинах, під час покупки на ту ж суму, можна купити менше продуктів, купуючи більш якісні і дорогі.

10 . Ні в якому разі не ходити в магазин на голодний шлунок .

План дій: правил здорового харчування
Вся справа в тому, що в голодному стані можна купити зайві продукти, які абсолютно не схожі при правильному харчуванні. Необхідно засвоїти основну політику: при покупці продуктів потрібно робити упор на продукти рослинного походження і звичайно ж, не забувати про м'ясо і рибу.

11 . Постійно міняйте продукти харчування .

План дій: правил здорового харчування

Не варто зупинятися на певному підборі страв, необхідно постійно придумувати і втілювати в життя нові рецепти. Якщо сьогодні на сніданок каша, то завтра - шпинат з куркою, а на наступний день - салат із креветок та авокадо.

12 . Взяти за правило - не їсти після сьомої години вечора .

План дій: правил здорового харчування

Звичайно ж, здійснювати це в життя багатьом просто неможливо. Більшість приходять додому з роботи після семи, а ще й повечеряти встигнути потрібно. Ідеальним варіантом вважається вечеря на роботі, але якщо це не вдається, то є два шляхи:
  • Вечеряти після сьомої вечора, але в цьому випадку, він повинен бути легким. До його складу повинні входити фрукти або овочі. Також, можна з'їсти триста грам нежирного йогурту або сиру.
  • І звичайно ж, головне тут зовсім не "7:00", а те, що вечеряти треба мінімум за три години до сну .

13 . Необхідно підраховувати калорії .

План дій: правил здорового харчування
Якщо споживання енергії значно більше, ніж витрата, то ні про яку фігуру не може йти і мови. Але це не завжди так. Можна просто підраховувати калорії в споживаних продуктах. Для підтримки себе у формі потрібно в день споживати не більше 1200 калорій, для того щоб знизити вагу - 800 калорій. А при покупці товарів, потрібно звертати увагу на калорійність в 100 р.

14 . Не нервуватись .

План дій: правил здорового харчування
Вся справа в тому, що стрес не сприяє схудненню.

Потрібно приділяти собі хоча б півгодини на день, приймати ароматичні ванни, робити розслабляючий масаж, слухати улюблену музику, гуляти на природі, одним словом, робити те, що душі завгодно.

16 . Не переїдати .

План дій: правил здорового харчування
Необхідно взяти за правило, вставати зі столу трохи голодним. У такому стані організму буде простіше переробити їжу.

Коментарі

Популярні публікації