Поради для схуднення, або як схуднути без шкоди для здоров'я

Поради для схуднення, або як схуднути без шкоди для здоров'я
Відразу хочу вас запевнити: незалежно від величини початкової ваги кожен може схуднути без шкоди для здоров'я. Для цього потрібно дотримуватися деяких правил харчування, та й, напевно, життя. Головне - навчитися правильно хотіти і мати позитивний настрій, а решта - другорядне. Отже, прості поради для схуднення.



1) Викликає повагу будь-яке рішення, спрямоване на самовдосконалення, в тому числі на поліпшення зовнішнього вигляду, так само як і бажання якнайшвидше позбутися зайвої ваги. Але «швидкісне» схуднення не завжди виправдане, особливо з точки зору здоров'я, можливості зривів і «з'їдання» організмом власних м'язів. Тому:

- Енергетична цінність денного раціону не повинна знижуватися нижче 1500 калорій.

- Повинна дотримуватися пропорція поживних речовин - 4:1:1, тобто на 40 грам вуглеводів повинні доводитися по 10 грам білків і жирів.


Основна кількість вуглеводів має припадати на каші. Половина протеїнів повинна виходити з продуктів тваринного походження (м'ясо, молокопродукти), інша половина - рослинного продукти (бобові, каші, горіхи). Жири теж потрібні як рослинного, так і тваринного походження (свиняче сало теж корисно).

- Дуже непогано, якщо половину раціону будуть становити свіжі овочі і фрукти. Крім того, що вони є цінними постачальниками рослинної клітковини, вітамінів і мікроелементів, так ще й допомагають «спалювати» жири і стабілізують рівень інсуліну.

- Їжте менше, але частіше. При цьому пам'ятайте, що потрібні і сніданок, і обід, і вечерю. Якщо будете харчуватися один або два рази на день, згадайте борців японської боротьби сумо, які для збільшення маси тіла, застосовують зворотний принцип - є більше, але рідше, а також не проти добре поїсти на ніч.

- Пийте багато води. Цим «вбивається» відчуття голоду, під яке часто маскується звичайна спрага, і прискорюється обмін речовин, допомагає «спалювати» жири.

Склянку води кімнатної температури, випитий за півгодини до прийому їжі, знизить апетит. Пити після їжі можна приблизно через півтора - дві години. Таким способом також знизиться апетит і не перетвориться на «вовчий» до наступного прийоми їжі.

Не слід плутати звичайну воду з чаєм, кавою, компотом і тим більше солодкими «шипучками».

- Не можна їсти майонез, ковбасу, торти, тістечка, магазинні соки і ситро. Вони, крім безлічі шкідливих складових, містять «вбивчі» для схуднення дози кілокалорій, не наповнених корисним змістом.

- Ні в якому разі не використовуйте засоби для схуднення.

2) Займіться посильним спортом. Це може бути спочатку швидка ходьба, потім інтервальний біг для початківців, у міру тренованості «преобертовий» в джоггінг.

Займіться фітнесом. Для цього можна купити абонемент у спортивний зал, басейн або просто зайнятися фізкультурою вдома.

Наприклад, півгодини швидкої ходьби допоможе витратити 150 калорій, бігу підтюпцем - 180, а плавання - до 200.

Крім того, «показавши» заняттями спортом організму потрібність м'язів тіла, для енергетичних потреб він більш активно буде витрачати жир, а не білок, необхідний для телостроительства.

3) Як не дивно, але одним зі складових відповіді на питання « як схуднути без шкоди для здоров'я », є дотримання режиму сну. Хронічно недосипають людина набуває сповільнений обмін речовин, підвищене навантаження на печінку і непотрібний набір ваги.

Тривалість сну впливає на виробництво організмом лептину та греліну. Чим коротше сон, тим більше генерується цих гормонів голоду. Цей факт ви й самі, напевно, помічали, коли після опівночі якась непереборна сила починає тягнути до холодильника.

4) Спробуйте прорахувати, скільки чайних ложок цукру ви вживаєте разом з чаєм або кавою. І що дасть в плані енергетичного навантаження зменшення цієї кількості в два, потім у три рази або повна відмова від рафінаду.

Передивіться, які шкідливі продукти можна замінити на більш корисні. Наприклад, у ряді випадків «замінником» майонезу може стати соняшникова, оливкова олія або сметана. Копчена ковбаса не зможе «змагатися» з приготовленою власними руками бужениною.

Тобто корисна їжа завжди може стати альтернативою шкідливим продуктам.

Намагайтеся вести здоровий спосіб життя ; очищайте тіло від шлаків, а думки - від непотрібних страхів і сумнівів; будьте впевнені в собі; любіть і вдосконалюйте своє тіло. Навчившись усього цього, вам більше не знадобляться поради для схуднення, ваше тіло саме буде знати і підказувати, що йому треба.

Коментарі

  1. Я ці всі поради виконую, щоб втримати вагу))) Такий вже в мене організм))) А щоб схуднути, я пила пігулки Детокс + Екстра Слім від Максими. Перший препарат очищає організм, а другий виводить жир, і ніякох шкоди для організму)))

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації